Passie
Fermenteren vinden we leuk en lekker. Door eten te fermenteren wordt het langer houdbaar en krijgt het een andere speciale smaak. Daarnaast zitten gefermenteerde groenten boordevol gezonde melkzuur bacteriën die een belangrijk rol spelen in ons lichaam en onze weerstand ondersteunen.
Visie
* We vinden het belangrijk dat voedsel zo dicht mogelijk bij huis wordt geteeld. We willen voorkomen dat onze producten een lange reis moet maken voordat ze bij jou op het bord liggen. Daarom zijn we lid van vereniging Streekwaar. Dit is een groep voedselproducenten die samenwerken zodat lokaal gemaakt biologisch eten voor meer mensen bereikbaar wordt. Voor meer informatie check www.streekwaar.nl voor meer informatie.
Voor onze miso gebruiken we bijvoorbeeld gerst en lupine in plaats van rijst en sojabonen. Omdat die in Nederland groeien.
* We willen zo weinig mogelijk weggooien. Door groenten in te maken worden ze langer houdbaar. Op die manier voorkomen we dat groenten weggegooid moeten worden. Daarom gaan we ook op zoek naar resten die anders weggegooid zouden worden, zoals bijvoorbeeld op de markt en in de horeca. Om die in te maken zodat ze langer gebruikt kunnen worden.
Heb je zelf groenten over en wil je ze in (laten) maken neem ze mee naar onze winkel.
* We gebruiken geen voorbewerkte spullen omdat we erop vertrouwen dat de natuur ons van de juiste ingrediënten zal voorzien.
* Hergebruik vinden wij erg belangrijk, daarom vinden we het fijn als we de potjes en flessen weer terug krijgen als ze leeg zijn. Voor sommige potten rekenen we daarom statiegeld. Lege potten kunnen in de winkel worden gevuld of woerden omgeruild voor een volle.
Missie
We willen zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe lekker en verrassend gefermenteerd eten kan zijn. Daarbij ook laten zien hoe makkelijk het is om dit zelf te doen zodat meer mensen geïnspireerd raken om eten op deze manier te verwerken en te verduurzamen.