**Onze Passie**
Wij zijn gepassioneerd over fermenteren – een ambacht dat eten niet alleen langer houdbaar maakt, maar ook verrijkt met unieke, heerlijke smaken. Bovendien zijn gefermenteerde groenten een natuurlijke bron van gezonde melkzuurbacteriën die een essentiële rol spelen in je lichaam en bijdragen aan een sterk immuunsysteem.
---
**Onze Visie**
Bij ons draait alles om duurzaamheid, kwaliteit en lokaal produceren.
- **Lokaal & Biologisch**
Wij geloven in voedsel van dichtbij. Daarom kiezen we voor ingrediënten die lokaal worden geteeld en vermijden we lange transportafstanden. Als lid van de vereniging
Streekwaar
werken we samen met andere lokale producenten om biologisch eten toegankelijk te maken voor iedereen. Zo gebruiken we voor onze miso bijvoorbeeld gerst en lupine in plaats van rijst en sojabonen, omdat deze in Nederland groeien.
- **Voedselverspilling Tegengaan**
Door groenten te fermenteren, verlengen we hun houdbaarheid en voorkomen we verspilling. We redden groenten die anders weggegooid zouden worden, bijvoorbeeld van markten of uit de horeca. Heb je zelf overtollige groenten? Neem ze mee naar onze winkel, en wij verwerken ze graag!
- **Eerlijk & Natuurlijk**
We werken uitsluitend met pure, onbewerkte ingrediënten. De natuur biedt alles wat we nodig hebben.
- **Hergebruik**
Duurzaamheid betekent ook hergebruik. Breng lege potjes en flessen terug naar onze winkel; we vullen ze opnieuw of ruilen ze om voor een volle. Voor sommige potten vragen we een kleine statiegeldbijdrage, om dit proces te stimuleren.
---
**Onze Missie**
Wij willen iedereen laten ontdekken hoe verrassend lekker en veelzijdig gefermenteerd eten kan zijn. Daarnaast inspireren we mensen om zelf aan de slag te gaan met fermenteren – een eenvoudige manier om voedsel te verduurzamen en te verrijken. Samen maken we eten beter voor mens en planeet.